Uitleg

Hoe kiest u de juiste koffiemachine

De keuze van een juiste koffiemachine is afhankelijk van de keuze van het soort koffie, aantal medewerkers en de gewenste snelheid van de koffiemachine.

 

Soorten koffie: Bonen koffie, instant of gemalen koffie. 

Bonen koffie wordt van vers gemalen bonen gemaakt, waarbij het maalsel na gebruikt te zijn ook in een afvalbak wordt verzameld. Doordat de koffie vers wordt gemalen is de koffieprut minder vast en eenvoudiger schoon te maken.

Instant koffie is koffie, die met behulp van een behoorlijk koude luchtstroom tot droge korrels wordt teruggebracht. Voordelen zijn een zeer snelle bereidingstijd en een koffiemachine die nauwelijks onderhouden hoeft te worden.
Gemalen koffie, ook wel fres-brew genaamd, is te vergelijken met de snelfilter koffie van de laatste jaren. Hierdoor blijft altijd koffieprut in de koffiemachine, die meestal in een afval bak wordt opgevangen. Deze koffiemachine vraagt tenminste wekelijks een goede schoonmaak beurt.

Aantal Medewerkers

Hiermee worden bedoeld het aantal mensen dat gewoonlijk gebruik maakt van de machine, met andere woorden niet alleen het eigen personeel, maar ook eventuele bezoekers.

 

Snelheid

Onder snel wordt verstaan een bereidingstijd van minder dan 15 seconden.
Onder gemiddeld wordt verstaan een bereidingstijd tussen de 25 en 45 seconden.
Onder langzaam wordt verstaan een bereidingstijd langer dan 45 seceonden

Heeft u nog een andere vraag? Neemt u dan contact met ons op via het contactfomulier.